Неприятна изненада за столичани!Спира ли градският транспорт в София? В

...
 
Неприятна изненада за столичани!Спира ли градският транспорт в София? В
Коментари Харесай

Неприятна изненада за столичани!Спира ли градският транспорт в София?

 

Неприятна изненада за столичани!Спира ли градският превоз в София? В края на януари и февруари, градският превоз в София може да сервира доста неприятна изненада на столичани. Работещи в столичния градски превоз са в протестна подготвеност и към този момент възнамеряват протестните си дейности.

Неприятна изненада за столичани

„ Основното им искане е за 30% нарастване на заплатите “, обясни ръководителят на Федерацията на транспортните синдикати към КНСБ Александър Шопов.

Той добави, че с цел да има бюджет на Столичната община, би трябвало да бъде определен ръководител на Столичния общински съвет.

Запознати настояват, че алегорични митинги може да стартират през януари, а през февруари да се премине към ефикасни протестни дейности, при положение, че настояванията на превозвачите не бъдат изпълнени.

„ Но хората не могат да чакат политиците да се схванат. Самите те би трябвало да са виновни към жителите на София и на останалите общини и естествено, да задвижат процеса, с цел да не блокират тези дейности, които биха помогнали Бюджетът да бъде признат по-бързо. 1 март най-късно би трябвало да има нарастване на заплатите. Хората чакат своите нараствания и напрежението в сдруженията пораства “, разяснява Шопов.

Междувременно транспортните федерации на КНСБ и на КТ „ Подкрепа “ изпратиха писмо до кмета на София Васил Терзиев, в което упорстват да бъде призован Съветът за обществено съдействие по превоза. В него би трябвало да вземат участие и управленията на четирите общински сдружения – Столичен автотранспорт, Столичен електротранспорт, Център за градска подвижност и метрополитена.

Още преди няколко дни, неуспелият кандидат-кмет Антон Хекимян предизвести, че София може да пламне и че предстоят тежки митинги, като засяга точно стачката на градския превоз.

Източник: lupa

Още вести четете в категория България.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР